Nie Jesteśmy Tylko Kawiarnią


Antipasti  / Przystawki

1. Crema di funghi porcini
Krem z borowików

2. Bruschetta di Bosco, con funghi, salsa al tartufo, porro, mozzarella e pancetta marinata
Bruschetta Di Bosco z grzybami, sosem truflowym, porem, serem mozzarellą i marynowaną panczettą

3. Trippa di manzo con pomodori
Trippa - flaki wołowe w pomidorach

4.  Insalata di pasta farcita con crema di gamberetti
Sałatka z makaronem faszerowanym pastą krewetkową

5.  Bruschetta Quattro Stagioni (gamberi, fegatini, porcini, pomodori)
Bruschetta Cztery Pory Roku (krewetka,wątróbka, borowik, pomidory)

6.  Carpaccio con polpo in salsa di acciuga
Carpaccio z ośmiornicy w sosie anchois

7.  Calamari ripieni di riso nero e frutti di mare in salsa di pomodoro
Kalmary faszerowane czarnym ryżem i owocami morza w sosie pomidorowym

8.  Tartara di tonno servita con asparagi
Tatar z tuńczyka podawany ze szparagami

9.  Fettine di manzo con pomodori al forno e mousse di tonno
Plastry wołowiny z pieczonymi pomidorami i musem z tuńczyka

10. Insalata di petto di anatra e pere con crema balsamica di arachidi
Sałatka z piersią kaczą i gruszką z dodatkiem orzechowego kremu balsamicznego
 

Primi Piatti/ Pierwsze dania

1. Gnocchi con coniglio e pere
Gnocchi z królikiem i gruszką

2.  Tagliolini con salsiccia e gorgonzola
Tagliolini z salsiccią i gorgonzolą

3.  Risotto con manzo e pesto rosso
Risotto z wołowiną i czerwonym pesto

4.  Tagliatelle con manzo e pesto di rucola
Tagliatelle z wołowiną i pesto z rukoli

5. Tagliatelle nere con scampi e filetto di merluzzo
Tagliatelle  nero z langustynkami i polędwicą z dorsza

Secondi Piatti/ Drugie dania

1. Controfiletto su purè di tartufi e funghi porcini
Szponder na puree truflowo-borowikowym

2. Petto di anatra servito con pesto di rucola
Kacza pierś podawana na pesto z rukoli

3. Coscie di coniglio stufate con funghi gallinacci e timo
Skoki królicze duszone w kurkach i tymianku

4. Filetto di cervo con pancetta marinata
Polędwica z jelenia w marynowanym boczku

5. Polpette di manzo con funghi e piccoli piselli dolci
Klopsiki wołowe z grzybami i młodym groszkiem cukrowym

6. Pesce San Pietro con asparagi e ostriche fritte
Piotrosz ze szparagami i smażonym  boczniakiem


Pizza

1. TIROLESE
pesto rosso, mozzarella, speck, patate, porro, rucola, olio d'oliva

Pesto czerwone, mozzarella, speck, ziemniaki, por, rukola, oliwa 

2. VEGETERIANA
Salsa bianca, mozzarella, verdure alla griglia, porro, gorgonzola, prezzemolo, pomodoro al forno, olio d'oliva

Biały sos, mozzarella, warzywa grillowane, por, gorgonzola, pietruszka, pomidor pieczony, oliwa

3. ALTA FARCITA
Salsa di pomodoro, gorgonzola, mozzarella, speck, olive verdi

Sos pomidorowy, gorgonzola, mozzarella, speck, zielone oliwki

4. CON UOVO
Salsa bianca, pesto di rucola, uovo, funghi porcini, porro, salamino piccante, mozzarella

Sos biały, pesto z rukoli, jajko, borowik, por, salamino piccante, mozzarella

Opinie naszych klientów


  • Przyjemne i klimatyczne miejsce, dobre jedzenie.

    Sergiusz
  • Fajny klimat i wystrój, dobra włoska kuchnia.

    Artur
  • Fantastyczne miejsce, pełne klasy i wdzięku.

    Sandra